top of page
IMG_0583_edited.png

Klustret vill vara en mötesplats för individer som vill bidra till en helhet. Det är en dynamisk plats som vi tillsammans hjälps åt att hålla fin och kreativ, samtidigt som vi nyfiket möter och interagerar med varandra och provar nya sätt att vara. Helt enkelt en kreativ plats för vuxna som vill bidra till ett positivt samhällsskifte.

Vi lever i en tid där vår värld, våra samhällsstrukturer och arbetsplatser präglas av genomgripande förändring och ökande komplexitet. En tid där teknologin ger oss fler möjligheter än någonsin. Trots det fortsätter vi att leva på ett sätt som skadar vår värld och oss människor.
 

Hur kan vi förändra vår syn på oss själva och vårt samhälle, och därmed bidra till den värld vi skapar tillsammans på ett bättre sätt?
 

På Klustret vill vi växa genom att medvetet möta dessa utmaningar, som skapar unika möjligheter för innovativa lösningar och spännande projekt. Vi tror att man kan uppnå en sådan utveckling med utforskande arbete och reflektion, där vi delar med oss av vad vi lär oss. 

Vi har funnits sedan 2016 då vår intention var att samla en liten grupp eldsjälar och förändringsagenter för att skapa en miljö som skulle inspirera till samskapande och produktivitet. Med tiden har Klustret växt till något mycket mera än det, både i antal medlemmar och ambition. 

Våra principer

Fall Tokens

Medvetet ansvarstagande

Ta ansvar för dig själv och ditt bidrag till vår community.

Country Road

Lämna positiva spår

Vi lämnar jorden (och platsen vi är på) i samma skick som när vi kom, eller bättre.

Lugna kvinnan

Närvaro och äkthet

Vi vågar visa oss precis som vi är, även i stunden.

Frivilliga-Garden

Dela och samskapa

Vi hjälper varandra att växa genom samarbete, öppenhet och generositet.

bästa vänner

Agera och lära

Tillräckligt bra just nu, säkert nog att testa och utveckla med hjälp av feedback och reflektion.

Familj i köket

Vi är alla värdar

Vi tar hand om oss själva, varandra och helheten.

Vår grundare

Stiftelsen Ekskäret

 

Ekskärets mission är att lyfta fram nya perspektiv som hjälper oss att ställa viktiga frågor om vilken värld vi vill skapa och lägga grunden för mötesplatser där det finns utrymme för inre utveckling.

Sedan starten har stiftelsen utvecklat platser och sammanhang för utforskande möten, dialoger och livslångt transformerande lärande.

Läs mera om stiftelsen på www.ekskaret.se.

bottom of page