top of page
IMG_0631_edited.jpg

När du kliver in på Klustret är vi nyfikna på vem du är som människa, mer än bara ditt arbete eller yrkesbeskrivning.

 

Medlemsavgiften är låg, men kommer med ett ansvar. Som ett led i att vara självorganiserande deltar varje medlem i en grupp (cirkel) som kan handla om att ha hand om t ex kommunikation, events eller ekonomi. Våra cirklar är ett experiment i hur man tillsammans kan ta ansvar för det gemensamma, vare sig det gäller en grupp människor, ett samhälle eller en värld. 

En dag på Klustret:

 

“När jag kommer till Klustret på morgonen är det ingen annan där. Det känns lyxigt att ha hela stora lokalen för mig själv. Jag går ner till köket och gör i ordning en kopp te. Tar av mig skorna och myser runt innan jag slår upp datorn vid ett av borden vid det stora fönstret. Utsikt rakt mot kyrkan, blå himmel, hör människor skynda mot sina arbetsplatser längs Odengatan. 

          Efter ett fokuserat pass vid datorn, idag bygger jag om min hemsida, dyker en annan medlem upp. En kram, några ord. Hur är det? Åh, du går igenom det? Tack för att du berättar, nu ska jag fortsätta med mitt. Ett samtal mellan några andra medlemmar tar plats i de sköna fåtöljerna uppe på halvplanet. Någon har bokat konferensrummet för ett viktigt affärsmöte. Jag tar ett telefonmöte i glaskuben. 

          Runt lunchtid släntrar flera in. Fler kramar. Glada återseenden, vissa har inte synts till på ett tag. Idag är det gemensam lunch och solen värmer så vi klättrar ut genom fönstret till utegården. Möblerar om utemöblerna till ett långbord. Gemenskap. Skratt. Efteråt en timmes koordineringsmöte. Vad behöver göras? Vad behöver vi bli bättre på? Finns det några skav här på Klustret, något som inte funkar? Vem tar på sig ansvaret?

Öppna samtal. Uttryckande av behov. Kram. Hejdå. 

          Jag stannar till kvällens event. Jobbar med mitt ett tag till. Är sedan med och ställer i ordning. Kontorslandskapet omgjort till en cirkel med mjuka golvstolar för en workshop öppen för allmänheten. Det handlar om rösten. Vi sjunger tillsammans. Ljudar. Det blir helt magiskt. Så berörda alla blir. 

          Jag tar med mig soporna på vägen ut.” 

 
 

Är du nyfiken? Välkommen med en ansökan!

Klustret Bas


Avgift
1 600 kr/mån

Betalas kvartalsvis i förskott.

 

Uppsägningstid 3 kalendermånader med en inledande bindningstid på 6 månader.

Klustret Digital


Avgift
700 kr/mån

Betalas kvartalsvis i förskott.

Uppsägningstid 1 kalendermånad med en inledande bindningstid på 3 månader.

 • Du får tillgång till lokalen på Odengatan 81 i centrala Stockholm, där du kan jobba och hålla möten, ordna eller delta i evenemang. I största rummet ges eventuella evenemang företräde vardagar fram till 9:30, efter 16 och under helger.

 • Du kan hyra rum till en låg kostnad:
  Små rum med plats för 3-4 personer: 50 kr/timme
  Konferensrum med plats för 15-20 personer: 200 kr/timme
  Rum för större evenemang med plats för c:a 35 pers: 1 500 kr/ halvdag, mornar och kvällar 1 200 kr.

 • Gratis inträde till evenemang ordnade av medlemmar.

 • Rabatt på kurser och evenemang på Klustret och på ön Ekskäret i Stockholms skärgård.

 • Du blir synlig på Klustrets hemsida samt i sociala mediekanaler. Du ser själv till att du och alla dina evenemang på Klustret blir synliga där.

 • Du lever våra principer och delar vår vision.

 • Du deltar och engagerar dig i en cirkel efter förmåga och minst 2 timmar/månad samt vid Klustrets 2 lab varje termin.

 • Du delar med dig av egen erfarenhet för att inspirera eller sprida nya lärdomar, t ex i en workshop eller annan form som också bidrar till eget lärande. 

 • Du får tillgång till regelbundna aktiviteter online, som gemensamma incheckningar, lunchträffar online eller workshops på olika teman.
  Plattformen är idag Welo.

 • Möjlighet att vara i lokalerna på Odengatan en dag / månad men inte hyra rum för möten och samtal.

 • Rabatt på kurser och evenemang på Klustret och på ön Ekskäret i Stockholms skärgård.

 • Du blir synlig på Klustrets hemsida samt i sociala mediekanaler.

 • Du deltar och engagerar dig i en ”cirkel” ca 2 timmar/månad.

Våra medlemskap

Är du intresserad?
Hör av dig så berättar vi mer.

bottom of page