top of page

tors 08 juni

|

Klustret Ekskäret

Stärk din intuition i samspel med andra

En workshop där Harald Kjellin och Lotta Fahlander leder övningar i intuitivt tänkande och medveten närvaro i samspel. Lotta i relationell mindfulness där deltagare får träna på att notera och dela det som i stunden är levande. Harald i att kunna ge en spontan och intuitiv respons i en dialog.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Stärk din intuition i samspel med andra
Stärk din intuition i samspel med andra

Tid & plats

08 juni 2023 18:00 – 20:30

Klustret Ekskäret, Odengatan 81, 113 22 Stockholm, Sverige

Om eventet

Vad får du ut som deltagare? Du får träna på att använda din intuition och närvaro för att uppleva en större ömsesidighet i dina mänskliga relationer. Deltagarna lär sig värdet av att ge en spontan respons utifrån sin intuitiva uppfattning.  

Anmälan: https://strk-din-intuition-i-samspel-med-andra.confetti.events/

Lottas övningar: Notera och dela det som i stunden är levande Under övningarna som Lotta faciliterar får du som deltagare öva på att kommunicera det som är levande inom dig i form av sinnesintryck, tankar och känslor. Detta stärker din förmåga att vara i kontakt med nuet och att vara känslomässigt närvarande i relation till andra. För att öva på att vara i nuet fokuserar övningarna initialt på våra sinnesintryck då våra tankar och känslor tenderar att vandra iväg till gårdagen eller morgondagen. Övningarna skapar en bas för att nyfiket och lekfullt utforska det som intuitivt känns levande här och nu.  

Ett samspel i närvaro ger dig möjlighet att vara i kontakt med vad som händer inom dig samtidigt som du aktivt kan lyssna och ta in en annan persons upplevelser. Att dela och lyssna i närvaro skapar en förståelse för hur vi påverkas och påverkar i vårt samspel med andra. Genom att bli mer närvarande i vårt samspel ökar vi möjligheten till mer ärliga och öppna relationer.   

Haralds övningar:  Kommentera den respons du får eller saknar Övningarna som Harald leder går ut på att du som deltagare får en omfattande respons på hur du beskriver intuitiva beslut och upplevelser. Vid varje tillfälle när båda parter blir överens om något blir dialogen mer effektiv. Exempelvis när två parter blivit överens om att de har olika åsikter om något. När parterna också blir överens om hur de pratar och vad de pratar om så uppstår ett kreativt samskapande i dialogen.   

Ett effektivt sätt att skapa en intuitiv dialog är att kontinuerligt kommentera den respons man får eller inte får från sin samtalspartner. Man fokuserar helt enkelt på den respons man får eller saknar och sedan beskriver man den känsla som skapats av den responsen eller bristen på respons. En direkt och förklarande respons på sitt sätt att reagera kan ge insikt om vad som fungerar bra och vad som fungerar dåligt när man ger en spontan respons. När två parter kommit så långt att båda kan uppleva en intuitiv förståelse av vad som händer i dialogen så uppstår ett samskapande av intuitiva upplevelser.

Dela detta evenemang

bottom of page