top of page

ons 22 maj

|

Stockholm

Existentiella perspektiv i kyrkan

Spirande är ett initiativ för att stärka existentiell hälsa genom en öppen andlighet på existentiellt kristen grund. På det här frukostseminariet summerar vi förstudien vi bedrivit under våren 2024 med stöd av Equmeniakyrkan samt presenterar vår vision av hur vi tänker oss en fortsättning.

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Existentiella perspektiv i kyrkan
Existentiella perspektiv i kyrkan

Tid & plats

22 maj 2024 08:00 – 9:30

Stockholm, Odengatan 81, 113 22 Stockholm, Sverige

Om eventet

Den existentiella hälsans betydelse för vårt övergripande mående har uppmärksammats allt mer på senare tid. Existentiell hälsa handlar om hur väl vi lyckas hantera de livsvillkor som allas våra liv oundvikligen innehåller. Ett annat ord skulle kunna vara just livshanteringsförmåga. Om vi inte har en god förmåga att möta livets upp- och nedgångar, om vi saknar begrepp för att förstå vårt liv, så är risken stor att vi hamnar i psykisk ohälsa. Därför behöver arbetet för att förebygga psykisk ohälsa inbegripa det existentiella perspektivet.

Seminariet riktar sig i första hand till anställda, förtroendevalda och i övrigt aktiva och intresserade medlemmar från Equmeniakyrkan. Men alla som är intresserade av att utforska hur man kan göra öppen, inkluderande kyrka med ett existentiellt perspektiv i syfte att stärka människors livshanteringsförmåga är välkomna.

Under våren 2024 har vi bedrivit en förstudie kring detta som nu börjar närma sig sitt slut. och det har blivit dags att presentera var vi står för att få in tankar och kommentarer som vi kan ta med i den slutliga rapporten. Under seminariet kommer vi bland annat berätta mer om:

Det finns även gott om tid för frågor och synpunkter. All återkoppling är guld värd!

Seminariet leds av Henrik Betnér och Tomas Walch, samordnare för Spirande.

Dela detta evenemang

bottom of page