top of page

tis 09 maj

|

Ön Ekskäret

Come Together på ön Ekskäret

Välkommen till årets andra Come Together 9-14 maj i en fantastisk miljö, på Stiftelsen Ekskärets ö Ekskäret i Stockholms skärgård. Nu samlas vi (som vill och kan) för att tillsammans se hur vi under några dagar kan leave a better trace på ön, i samhället och i världen.

Come Together på ön Ekskäret
Come Together på ön Ekskäret

Tid & plats

09 maj 2023 17:00 – 14 juni 2023 15:00

Ön Ekskäret, Norra Ekskäret, 184 99 Stockholm, Sweden

Om eventet

Välkommen till årets andra Come Together 9-14 maj i en fantastisk miljö, på Stiftelsen Ekskärets ö Ekskäret i Stockholms skärgård. Nu samlas vi (som vill och kan) för att tillsammans se hur vi under några dagar kan leave a better trace på ön, i samhället och i världen.

Ön är en mötesplats där människor kan få komma och bara vara, men också möta andra som är inspirerade av de värderingar och frågor som rör sig i nätverken kring Stiftelsen Ekskäret. En plattform för att låta saker få födas fram, om det än är ett stort projekt eller att mötas över en lunch.

Come Together är dagar för dig att skapa den miljö du själv längtar efter, i ett sammanhang med andra. Kanske längtar du efter att jobba vid din dator i naturen? Träffa likasinnade, kläcka nya idéer och se vad ni kanske kan göra tillsammans? Komma iväg från familjen och få tid att reflektera? Eller är du vid en brytpunkt i livet och vill ge dig själv tid att fundera över vad som är nästa steg?

Vi har ett program vi hjälps åt att skapa tillsammans, men du bestämmer själv vad du vill vara med i och inte. Kanske vill du aktivt skapa något du längtar efter? Ett coachingutbyte, en vild kvällsdans eller en delningscirkel? Vi önskar att Come Together är ett sammanhang där man smittas av samskapande och vågar att prova på!

Ön Ekskäret är mer en lägergård än ett konferenscenter. På ön kommer vi ha våra fantastiska kockar, några personer som håller lite extra i trådarna och ett par av våra Elders som välkomnar oss till ön och är, tillsammans med naturen, en hållande famn. Resten bär vi tillsammans. Städning av rum, tända brasan och plocka i ordning - vi tar hand om platsen som om den vore vårt hem och eftersträvar vår princip Leave a better trace.

Upplägget för dagarna är:

- För de som vill börjar vi dagarna med ett meditativt möte med naturen tillsammans med våra Elders. Bastu och morgondopp för några. Frukost äter vi i tystnad.

- Klockan 10.00 har vi incheckningscirkel för de som vill.

- Förmiddagen ägnas åt enskilda eller självorganiserade aktiviteter.

- Gemensam lunch med intressanta samtal och möten.

- Eftermiddagen ägnas åt enskilda eller självorganiserade aktiviteter.

- Gemensam middag med intressanta samtal och möten.

- Efter middag följer, för de som vill, gemensamt utforskande av Inner Development Goals olika dimensioner, lett av olika gästande facilitatorer.

- Kvällen avslutas med bastu och nattdopp för de som önskar.

Vi vill vara en katalyserande plats för samhällsförändring och bidra till transformation av de människor som kommer hit. Ett initiativ i den riktningen är Inner Development Goals. Det är ett ramverk som beskriver fem dimensioner och 23 färdigheter och egenskaper för inre utveckling som behövs för att skapa en mer hållbar värld. Under veckan kommer vi ägna kvällarna åt att utforska sätt att utveckla dessa dimensioner genom workshops/samtal som leds av facilitatorer erfarna inom olika områden. Mer info om detta närmare inpå eventet.

Läs mer på dagarna på https://come-together-2023-2.confetti.events.

Dela detta evenemang

bottom of page