top of page

tors 04 apr.

|

WELO

Actionmöte "Hur blir vi fler medlemmar?"

Möte i Utvecklingscirkelnpå WELO, 13.00-14.00 den 4 april, där fokus ligger på action hur vi kan bli fler medlemma asap: vad saknas, vad behöver vi producera för texter/material och vilka steg behöver vi ta?

Actionmöte "Hur blir vi fler medlemmar?"
Actionmöte "Hur blir vi fler medlemmar?"

Tid & plats

04 apr. 2024 13:00 – 14:00

WELO

Om eventet

Förra veckan hade Utvecklingscirkeln möte utifrån tema ”Hur blir vi fler medlemmar?”. Vi utforskade om vilka sorts medlemmar vi önskar och vad som skulle vara enklaste vägen att få fler att ”knacka på” hos Medlemscirkeln för att få kliva in.

Vi bestämde att ha fokus på basmedlemskap och inte digitala. Just nu är vi 45 medlemmar som är basmedlemmar och vi önskar bli 75 så snart som möjligt.

Hur ska det gå till?

Vi tror att enklast är om nuvarande medlemmar bjuder in personer de tycker om och önskar som medlemmar på Klustret. Kanske känner vi alla några stycken som vi längtar ha närmare under arbetsdagar och som vill bidra i Klustrets sammanhang? Vi tänker att vi också kan berätta om Klustret i våra personliga nätverk och våra personliga sociala medier.

Men vänta nu, allt det här kan vi ju göra redan idag, och igår. Ändå märkte vi i gruppen att ingen av oss gjort dessa actions, trots att det inte är så svårt. Vi utforskade varför vi trodde att det varit så och vad vi skulle ”behöva från Klustret” för att bjuda in andra.

Vi tror att vi haft en oro att bjuda in ”fel personer”, att ”mina vänner" kanske inte är den målgrupp Klustret önskar framåt - utifrån diskussioner om en önskan av olika typer av mångfald. Vi konstaterade att det var ett felaktigt antagande och att vi (Klustret) önskar 30 nya medlemmar så snart som möjligt oavsett vilken målgrupp de kommer ifrån, så länge de köper in på Klustrets visioner, principer och tar ansvar för helheten. Och att Medlemscirkeln kommer att kunna ”filtrera bort” de som inte passar oss eller önskar något vi inte är.

Vad tror vi då att vi behöver för texter och material för att underlätta att bjuda in andra? Det tänker vi att vi utforskar på nästa möte i Utvecklingscirkelnpå WELO, 13.00-14.00 den 4 april, där fokus ligger på action: vad saknas, vad behöver vi producera för texter/material och vilka steg behöver vi ta för att börja bjuda in (vem gör vad och när)?

Tanken är inte att vi som var på senaste mötet ska göra allt detta, utan nästa möte är även det ett öppet möte där alla som vill hjälpa till är välkomna. Anmäl er gärna genom att kommentera och lämna gärna kommentarer om ni har tankar om det vi tänkt/planerar!

Dela detta evenemang

bottom of page