top of page

Påskvila

7 april 2023

Precis så här mellan vinter och vår, med många spännande workshops och events på gång, känns det underbart att få några lediga dagar för att varva ner. För det är full aktivitet i våra cirklar. Några av dem har hög arbetsbelastning och behöver förstärkning, så det kan snart bli aktuellt att omfördela oss medlemmar för att hitta en bättre balans. Men först lite avkoppling!


Här kommer i alla fall direkt-info från Klustrets cirklar:


Eventcirkeln

Sofie (Lead), Loa (Co-lead), Gunilla, Harald, Lotta, Madelene, Maria, Marie, Nina, Per, Fatima, Johanna


Wow så många events det är på gång!

Du har väl hittat hur du får del av alla events:

 • Externa öppna events syns under “Events” på hemsidan

 • Interna events syns på Intranätet under “Interna Events”

 • Alla events syns på intranätet i ”Huvudflödet” under Kommande events

Förtydligande av ett Kluster-anordnat event

På senaste koordineringsmötet presenterade vi Riktlinjer för events på Klustret där de olika typerna av events beskrivs och vilka förutsättningar som gäller för hyra mm. Ett önskemål kom att ytterligare förtydliga vad som menas med ett Kluster-anordnat event (dvs ej lokalhyra).

 1. Eventets tema utgår från Klustrets intention att bidra till ett medvetet och hållbart samhälle.

 2. Två till tre Klustrare går ihop för att anordna eventet, dvs om du har en idé så behöver du hitta fler som går igång på den och håller med om att den stöttar Klustrets intention.

 3. Osäker? Hör av dig till Eventcirkeln!

Klustret är inte en festlokal

Efter en förfrågan från en medlem har Eventcirkeln även lagt in i riktlinjen att vi hyr inte ut Klustrets lokaler för privata ändamål med motiveringen - att använda vårt coworking space som festlokal sammanfaller inte med Klustrets intention att bidra till ett medvetet och hållbart samhälle; lokalen är inte anpassad för fester och bostadsrättsföreningen har varit tydliga med att det ska vara en lugn verksamhet i lokalen.


Protus-caféer på Klustret

Heléne Portnoff, verksamhetsansvarig för Protus, är ny medlem och i och med det kommer det att anordnas sk Protuscaféer på Klustret. Loa krokar arm med Helene om vad som gäller för events, t ex att medlemmen är ansvarig för eventet, hur lokalen återställs osv.


Fler och fler följer KlustretEkskäret på LinkedIn

Kom ihåg att lägga upp ditt event på LinkedIn under KlustretEkskäret. Alla ska ha tillgång till Admin och instruktion finns i Eventguiden. Att synas där innebär ett utmärkt tillfälle för oss att marknadsföra både våra event och Klustret som en intressant community och plats för event.


Nästa möte i Eventcirkeln är 24/4, 15-16 i Welo-rummet/på Klustret.Hållande strukturer

Claes (lead), Madelene, Maria S, Ulrika W, Heidi, Fatima, Stig

 • Mötesdatum för vårens koordineringsmöten: fredag 21 april kl 12, måndag 22 maj kl 12, tisdag 20 juni kl 12.

 • Nästa Cirkel Lab blir fredag 5 maj kl. 14-16.30. Upplägg utifrån deltagarnas input från 16/3 (se bild).

Viktigt för alla cirklar att även uppdatera intranätet om cirkelns syfte och målbild, vilka som ingår i cirkeln och vem som är cirkelns representant. Vi rekommenderar att en medlem i varje cirkel får fulla administratörsrättigheter så att de kan uppdatera, kontakta Johan.


Alla ni som har idéer kring olika sätt som ni kan bidra (se bild), genom att anordna ett event eller något annat sätt, tveka inte! Det finns nu en Event guide på intranätet (se Event cirkeln).


Alla Klustrets medlemmar har möjlighet att engagera sig och vara medskapare inom Klustrets IDG-Hub. Inbjudan till en egen cirkel för Klustrets IDG-Hub kommer att gå ut till alla medlemmar.Inredningscirkeln

Karin (lead), Heidi, Annika, Marie-Louise


Vi förbereder oss för en till fixardag där vi tar nya steg för att göra det ännu finare och mer trivsamt i vår lokal. Vi har en hel del uppgifter på agendan. Så...


Välkommen till fixardag torsdagen den 13 april kl 11-15!

(Anmäl dig via eventet så att vi vet hur många som kommer.)


Som ni säkert har sett har det hänt en hel del ”hemma hos oss” de senaste veckorna. Entrén har fått ett rejält lyft och blivit både ljusare och rymligare. Några fler steg kommer att tas där för att höja Klustret-andan och en härlig välkomnande känsla.


I Arenan har hyllorna där vi bl a har stolar omorganiserats och draperier för att täcka innehållet (om man vill) är under produktion. Vårt ståbord har också kommit på plats och vi har övergått till att använda benbockar i stället för påskruvade ben till borden för att de ska vara lättare att ställa undan dem inför ett event. Fler saker att åtgärda i Arenan är:

 • montera ned scenen eftersom den är i vägen på en del events. Den kommer att finnas kvar för de som vill använda den.

 • göra ett försök att omvandla hurtsarna under vår whiteboard till en snyggare och mer praktisk variant som även kan användas till förvaring. Vi behöver en bultsax för att ta bort de gamla hänglåsen så om du har möjlighet att ta med dig en sådan, och hjälpa till med det, blir vi jätteglada!

Vi påbörjar också en uppfräschning av Insikten, där vi ser över ytorna, isolerar öppningen till Gemenskapen och monterar upp hyllplan. Förrådet behöver också röjas så att det blir funktionellt. För att komma dit behöver vi ta ställning till vad vi vill behålla -- sälja -- flytta till förrådet på Ingarö -- ge till Stadsmissionen.


Kom gärna med input om annat som behöver åtgärdas genom att skriva in det längst ner i det här dokumentet!Drift och underhåll

? (lead), Karin, Ulrika A, Elin & Heidi


Driftcirkeln har bilden att driften på plats nu rullar på och fungerar bra. Det har varit fint att få testa lokalen med externa gäster och höra hur det uppfattas. Det är några småsaker som vi ska fixa, så som ny papperskorg.


Vi har ett önskemål om hjälp:

En person behöver åta sig ett litet projekt att ta fram en brandplan. Räck upp handen genom att meddela cirkeln via intranätet. Känn dig manad! Eld är kul så länge det är förebyggande arbete!!! (mindre kul om vi inte har någon plan kanske).


Frågan om kaffekoppar av olika slag:

Det kommer att finnas udda koppar och du får gärna ta hit en favorit. Om du har events och vill att det bara ska vara vita koppar, så finns det porslinet i förrådet.


Driftänglar: (se till att pentryt är snyggt, kasta sopor mm)

Systemet är igång och fungerar. Hittills har någon tagit ansvar varje vecka. Påminnelse att alla skriver upp sig 2 veckor per år, så gå in och fyll i dina veckor - Från v 19 finns plats i listan.


Driftdokumentet:

Arbete pågår med att uppdatera driftdokumentet på intranätet. Kolla gärna om du saknar någon info där och meddela vad vi ska uppdatera.


Hör av er till cirkeln om ni saknar något i lokalen.Medlemscirkeln

Magnus (lead), Karin, Anette, Marie-Louise, Lotta, Jeanette


Vi har en ny medlem på väg in, Magnus Wikholm. Han har haft en del kontaktyta tidigare genom sin son Fredrik Wikholm som varit medlem tidigare. Anette Wallström är medlemscirkelns representant ett tag framåt. Tack Anette!


Första iterationen av mall för onboarding är nu framtagen och skall slipas till. Än så länge tar vi i medlemscirkeln hand om onboardig men tanken är att den görs av cirklarna så småningom. Vi är väldigt nöjda med de underlag, för inträde som medlem, som nu börjar bli tydliga.Kommunikationscirkeln

Magnus (lead), Sanna, Anna, Johan, Annika, Johanna


Vi har fått en ny medlem! Det är Johanna på 29k - välkommen till kommunikationscirkeln!


Vi har haft ett öppet möte som Johan bjöd in till då det hade kommit in önskemål från medlemmarna att få coachning i hur intranätet fungerar. På mötet kom värdefull input som vi tar vidare. Bla kring hur vårt intranät fungerar och för att ta emot feedback på hur medlemmarna tycker det fungerar och vilka frågor som finns. Tack för all feedback på förbättringsmöjligheter. Vi jobbar på det! Annika fixar just nu en del ändringar efter era förslag, så tack!


Vi vill uppmuntra alla att skapa sina profiler på intranätet! Det här behöver du göra:

 • Gå in på din profil och fyll i både för- och efternamn.

 • Lägg in en bild så att vi lär oss känna igen varandra.

 • Skriv in dina kontaktuppgifter. Lås dem inte, för då blir de osynliga.

 • Försäkra dig om att din profil är offentlig. Det är ju bara vi medlemmar som har tillgång till intranätet.

 • Om du har en dubbel testprofil - ta bort den! Det blir förvirrande i olika sammanhang.

 • Berätta gärna lite om dig själv och vad du jobbar med i ”Om”

Vi kommer stänga ner facebook under april månad, så vi uppmuntrar alla att föra diskussioner som rör alla i huvudflödet här på intranätet.


Vi brottas en del med att vi är för få i cirkeln så vi är superglada att Johanna är med oss nu, och fler är välkomna att engagera sig i kommunikationscirkeln!

Vi alla har rätt så mycket just nu vilket gör att vi inte kan engagera oss så mycket som vi vill.

För er som missade frukostmötet som Johan höll i, kolla in det här dokumentet:Ekonomicirkeln

Claes (lead), Alexander, Johan L, Janna och Claes


Ekonomin och utfall för mars hittar ni här:


Uthyrning av rummen har börjat komma igång och några events har blivit av.

Även nya medlemmar bidrar till ökningen av intäkterna från april.Digitala cirkeln

? (lead), Johan L, Ola W, Terés, Stefan, Susanne, Carina och Nina


Klustret online tar påsklov nu på måndag och återkommer måndagen 17 april.
En riktigt Glad Påsk önskar vi i Kommunkationscirkeln!50 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Höstmys

Klustret utforskar - ett nytt event-koncept för alla medlemmar

Hej alla Kluster-kollegor! Efter att under våren ha myst in oss i våra nya lokaler med en hel del interna och externa event vill vi nu öka trycket ytterligare. Eventcirkeln har därför glädjen att pres

Комментарии


bottom of page