top of page

Nu är vi igång!


6 januari 2023


Vår nya mötesplats börjar ta form! Hela den här veckan har många medlemmar varit på plats och packat upp, burit, möblerat, rensat, satt upp, skapat, omskapat, provtänkt tillsammans och mycket mer. Många frågor har varit av praktisk karaktär, men nu kommer vi mer in på nästa fas som handlar om att få igång själva operativsystemet för Klustret 3.0. Det vill säga hur vi får vår gemenskap att ta form och veckla ut sig.


Den förutsättning som vi alla tagit ställning till när vi blev medlemmar är att vi organiserar oss i cirklar. Cirklarna blir ett sätt att lära känna varandra, öppna upp och skapa tillit, fördjupa gemenskapen och hålla space. Deltagande och engagemang i cirkeln kommer att bli vägledande för Klustret 3.0:

“Klustret ver. 3.0 är en gemenskap där vi leder från hjärtat, möts i mod, generositet och autenticitet med möjlighet att växa som människor och entreprenörer. En community där vi utvecklas och lär oss genom att vi alla bidrar till varandras lärande och där vi tillsammans skapar saker som vi inte skulle kunnat göra var och en för sig. Ett sammanhang där vi vill varandra väl och där vi bidrar till ett bättre samhälle och värld. Vi är medlemmar i Klustret, inte bara i ett co-working space.”

Det är dags att välja vilken cirkel du vill vara en del av Vi har identifierat behov för ett antal cirklar. Några har varit igång under hösten, några är tillfälliga just nu för att lösa praktiska frågor och ett antal är sannolikt de som behövs för att komma igång. Nya cirklar kommer att tillkomma vartefter vi ser behov och längtar efter något mer.

Vad ska du göra nu?

  1. Öppna dokumentet där cirklarna beskrivs. En första intention finns beskrivet som guide. Löftet är att alla medlemmar engagerar sig 1-2 timmar per månad.

  2. Även om du skrivit upp dig tidigare, så ta ett varv igen!

  3. Deadline 12 januari: alla ska ha valt en cirkel (eller fler!)

  4. Om du inte har valt så kommer du att placeras i en cirkel som behöver dig

19 januari: Cirkel-lab och inflyttningsfest Den 19 januari samlas vi på Klustret för att tillsammans tydliggöra utformandet av Klustret 3.0. Det blir en interaktiv workshop där vi påminns om vad självorganisering innebär och hur det kan ta sig uttryck. Vi får med oss verktyg ut i cirklarna där vi jobbar vidare för att mejsla fram ett cirkel-manifest som visar vägen framåt, ambition och uppdrag eller vad gruppen enas om. Vårt mål är att TILLSAMMANS bestämma hur operativsystemet för Klustret ska fungera och att vi ALLA tar ansvar för helheten.

BOKA IN: 19 januari, kl 13.00! Dagen avslutas med inflyttningsfest, så håll kvällen fri för det! MER INFO kommer i nästa medlemsbrev.

PSST… Kom till Klustret 9 januari och bidra till mera inflyttning då vi fortsätter med att packa upp, ställa iordning och lära känna varandra.

Mer information? Cirklar: Maria Sund, Heidi Andersen, Janna Krumm, Sofie Reutercrona Odengatan: Magnus Åkerlind, Annika Thomas

Hälsningar, Tillfälliga Cirkel-gruppen Genom Janna Krumm, Heidi Andersen, Maria Sund & Sofie Reutercrona

3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Höstmys

Klustret utforskar - ett nytt event-koncept för alla medlemmar

Hej alla Kluster-kollegor! Efter att under våren ha myst in oss i våra nya lokaler med en hel del interna och externa event vill vi nu öka trycket ytterligare. Eventcirkeln har därför glädjen att pres

Comments


bottom of page