top of page

Kort lägesrapport

Snart valborg och redan är körsbärsträden i full blom i Kungsan: vart tog april vägen? Som vanligt så här års har många fullt upp och kanske är det ett tidens tecken att inte alla cirklar hunnit med att rapportera inför detta medlemsbrev. Det är i vilket fall hög aktivitet på olika håll. Spännande event som ägt rum och som planeras framåt; nya medlemmar på väg in och flera härliga retreats under våren på Ekskäret. Nästa nyhetsbrev blir säkert mer matigt, men här är i alla fall det senaste från några av våra cirklar:


Kommunikationscirkeln

Magnus (lead), Sanna, Anna, Johan, Annika, Johanna


Vi har glädjen att välkomna Johanna Schwang från 29K till vår cirkeln, och hoppas att vi kan få ännu fler medlemmar framledes- det behövs!

Senaste tiden har vi av olika skäl haft att svårt att hitta tid tillsammans för att diskutera vår agenda, och därför har det inte hänt så mycket nytt i kommunikationsväg från vårt håll. Vi fortsätter att uppdatera medlemssidan och skriva memdlemsbrev. Det blir nya tag framåt! Vi har uppdaterat Intern information i Klusterboken men en bugg i hemsidan gör att det inte syns, ett problem som behöver fixas.


Medlemscirkeln

Magnus (lead), Karin, Anette, Marie-Louise, Lotta, Jeanette


Eventcirkeln

Sofie (Lead), Loa (Co-lead), Gunilla, Harald, Lotta, Madelene, Maria, Marie, Nina, Per, Fatima, Johanna Vi diskuterar hur vi kan bidra till sambandet fler medlemmar - mer liv i lokalen - fler event

och inte minst vikten av att träffas fysiskt. Vi landar i att kommande Kluster-labb tar upp temat “Rytmen” den 5/5 för att få input till en långsiktig struktur för ökad kontakt och närvaro under året. Vi tror på processen

  1. inventera idéer den 5 maj

  2. beroende på utfall tar cirklarna vid och säkrar att sätta action


Proaktivitet Eventcirkeln

  • Hur kan vi stötta fler att våga pröva att sätta upp ett event?

  • Vi tror på aktiviteter för att lära känna varandra bättre och den 5/5 blir det Speed dating samt återbesök av idéerna från förra labbet och skapa action på dem. Blir detta inte en energizer så värderar vi ett eget event med syftet att skapa kontakt

  • Eventcirkelns Gunilla kliver ur sin comfort zone och ordnar eventet “Drömsamtal” i Utsikten vid 2 tillfällen för Klustermedlemmar. Gunilla kommer att följa Eventguiden och notera vad som ytterligare behöver förtydligas. Stöd finns alltid hos Eventcirkeln. Går du och när en idé och vill samskapa eller bolla med någon? Hör av dig till oss, Sofie är kontaktperson!


Nästa möte - 8/5, kl 16-17Hållande strukturer

Claes (lead), Madelene, Maria S, Ulrika W, Heidi, Fatima, Stig


Inredningscirkeln

(lead)? Karin, Heidi, Annika, Marie-Louise


Det som stod högst på prio-listan inför fixardagen den 13 april var att röja, sortera och omorganisera förrådet innanför Gemenskapen. Vilken skillnad det blev! En hel del är antingen flyttat till förråd på Ingarö eller har blivit sålt / bortskänkt, så nu ser man var saker ligger.


Claes har också gått igenom lådorna med lampor, armaturer, sladdar mm. och det står nu en flyttlåda och två plastbackar märkta "Skänkes" i förrådet som kan gå till second hand. Reservglödlampor som vi kan ha nytta av ligger i en plastback uppe på en hylla.


Vi började också fundera på vad vi ska ha uppe på väggarna. Vi har många tavlor och de allra flesta kommer att säljas. Några Kluster-skyltar står uppe på försök. Kom gärna med synpunkter!


I Arenan är scenen nu nedmonterat och ligger förvarad bakom bokhyllorna i entrén. Vi har också påbörjat transformationen av skåpen under whiteboarden. Alla gamla hänglås är borta och låsattiraljer bortskruvade. Det är en del kvar att göra, både med skåpen och t ex att börja fräscha upp Insikten, så vi kommer snart att lägga upp ett nytt datum för inrednings-fixande.


Kom gärna med input om saker som behöver fixas / ses över i det här dokumentet!


Drift och underhåll

? (lead), Karin, Ulrika A, Elin & Heidi


Ekonomicirkeln

Claes (lead), Alexander, Johan L, Janna och Claes


Digitala cirkeln

? (lead), Johan L, Ola W, Terés, Stefan, Susanne, Carina och Nina


En härlig och solig Valborg önskas från Kommunikationscirkeln!

33 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Höstmys

Klustret utforskar - ett nytt event-koncept för alla medlemmar

Hej alla Kluster-kollegor! Efter att under våren ha myst in oss i våra nya lokaler med en hel del interna och externa event vill vi nu öka trycket ytterligare. Eventcirkeln har därför glädjen att pres

Comments


bottom of page