top of page

Hemsidan nu på svenska!


24 februari 2023


I samband med lanseringen av intranätet den 22 februari publicerades även den översatta versionen av vår fina hemsida. Kika gärna runt och hör av dig till Kommunikationscirkeln om det är något du saknar eller vill se mer av! På intranätet så kommer Huvudflödet att ersätta vår tidigare fb-grupp för medlemmar. Vi siktar på att stänga fb efterKoordinerings-mötet den 1/3, där ett beslut fattas.


Nu till respektive cirkel om senaste nytt!


Ekonomicirkeln

Claes, Johan, Janna och Alexander


Ekonomicirkeln har fortsatt arbetet med hur vi alla kan öva och stärka vår ekonomimedvetenhet, med syftet att det ska bidra till kreativitet och effektivitet hos Klustret. Vi inser att enkla ekonomiöversikter har sitt värde men att en skapande medvetenhet kommer först hos den som lägger tid på och sätter sig in i de antaganden och rörligheter som finns i varje ekonomisk redovisning.

På försök lägger vi därför ut det budget/utfall/prognos-dokument vi för närvarande arbetar med i ekonomiplaneringen. Du hittar den via en ruta på intranätets förstasida. Siffrorna i denna är ofta försedda med kommentarer som anger siffrans bakomliggande antaganden eller omständigheter. Låt oss veta vad den ger dig för tankar, väcker för behov eller dylikt!Kommunikationscirkeln

Sanna, Anna, Magnus, Johan och Annika


Hemsidan och Intranätet: De senaste veckorna har vi jobbat på att skapa ett fungerande Intranät, att få till en bra svensk text och lite uppdaterat utseende på hemsidan. Det känns som ett stort steg att sidan nu ligger ute med rätt stora förändringar, och funktioner som ger oss möjlighet att snart stänga ner vår interna Facebook-sida.


Intranätet: Alla medlemmar behöver skapa en profil för att få tillgång till all info där och kommunicera. Just nu saknas ett tiotal medlemmar. Ta tag i Annika, eller kanske vem som helst, om du vill ha hjälp!


Feedback hemsida/Intranätet: Ett dokument ligger uppe där alla kan lägga in kommentarer om man sett något på hemsidan som behöver korrigeras, något man saknar eller har ett förslag till förbättring. Glöm inte att skriva ditt namn ifall vi behöver återkoppla.

Här finns det dokumentet: https://docs.google.com/document/d/1AdBzBBK8XKTBGfuPp1F99aZ-HgN1e-D1uGPg1oOcR40/edit

Vårt fokus framåt blir att ta emot era kommentarer, ordna engelsk text som ett val på hemsidan, lägga upp events och lite annat.


Inredningscirkeln

Heidi, Annika (och Elin?)


Heidi och Annika har gjort en första överblick över våra olika rum och landat i att de som står först på listan över vad vi behöver jobba med är hallen och arenan.


Hallen är extra viktig eftersom den ger det allra första intrycket när man kommer till Klustret. Våra diskussioner har tagit avstamp i vad man får för känsla när man kommer innanför dörren? Och framför allt: Vad vill vi att en besökare (och vi själva) ska uppleva när de hälsar på? Kanske nyfikenhet, inspiration, framtidshopp? Det är inte den känslan man får nu, snarare får man en lite tung (och iof ombonad) känsla. Färgerna är rätt mörka och det blir en överbetoning på det intellektuella när så många böcker är det första ögonen hamnar på. Eftersom vi inte har någon budget tänkte vi börja med att rensa ut alla prydnadsböcker ur hyllorna och efter det se hur många hyllor vi egentligen behöver ha. Även om det bara skulle bli en hylla mindre blir det lite ljusare. Så vi tar ett steg i taget och provar oss fram.


I Arenan vill vi ställa upp vårt ståbord i vänstra hörnet vid fönstret. Många tycker om att stå och jobba vid det och vid mindre events kan det stå kvar i det hörnet. Sen har vi en fin idé för alla hyllor under vår stora whiteboard. Vi har planer på en co-creative eftermiddag/kväll inom

kort för att jobba praktiskt tillsammans med de här sakerna.


Digitala cirkeln

Johan L, Ola W, Terés, Stefan, Susanne, Carina och Nina


Kom och checka in med oss!