top of page

Hemsidan nu på svenska!


24 februari 2023


I samband med lanseringen av intranätet den 22 februari publicerades även den översatta versionen av vår fina hemsida. Kika gärna runt och hör av dig till Kommunikationscirkeln om det är något du saknar eller vill se mer av! På intranätet så kommer Huvudflödet att ersätta vår tidigare fb-grupp för medlemmar. Vi siktar på att stänga fb efterKoordinerings-mötet den 1/3, där ett beslut fattas.


Nu till respektive cirkel om senaste nytt!


Ekonomicirkeln

Claes, Johan, Janna och Alexander


Ekonomicirkeln har fortsatt arbetet med hur vi alla kan öva och stärka vår ekonomimedvetenhet, med syftet att det ska bidra till kreativitet och effektivitet hos Klustret. Vi inser att enkla ekonomiöversikter har sitt värde men att en skapande medvetenhet kommer först hos den som lägger tid på och sätter sig in i de antaganden och rörligheter som finns i varje ekonomisk redovisning.

På försök lägger vi därför ut det budget/utfall/prognos-dokument vi för närvarande arbetar med i ekonomiplaneringen. Du hittar den via en ruta på intranätets förstasida. Siffrorna i denna är ofta försedda med kommentarer som anger siffrans bakomliggande antaganden eller omständigheter. Låt oss veta vad den ger dig för tankar, väcker för behov eller dylikt!Kommunikationscirkeln

Sanna, Anna, Magnus, Johan och Annika


Hemsidan och Intranätet: De senaste veckorna har vi jobbat på att skapa ett fungerande Intranät, att få till en bra svensk text och lite uppdaterat utseende på hemsidan. Det känns som ett stort steg att sidan nu ligger ute med rätt stora förändringar, och funktioner som ger oss möjlighet att snart stänga ner vår interna Facebook-sida.


Intranätet: Alla medlemmar behöver skapa en profil för att få tillgång till all info där och kommunicera. Just nu saknas ett tiotal medlemmar. Ta tag i Annika, eller kanske vem som helst, om du vill ha hjälp!


Feedback hemsida/Intranätet: Ett dokument ligger uppe där alla kan lägga in kommentarer om man sett något på hemsidan som behöver korrigeras, något man saknar eller har ett förslag till förbättring. Glöm inte att skriva ditt namn ifall vi behöver återkoppla.

Vårt fokus framåt blir att ta emot era kommentarer, ordna engelsk text som ett val på hemsidan, lägga upp events och lite annat.


Inredningscirkeln

Heidi, Annika (och Elin?)


Heidi och Annika har gjort en första överblick över våra olika rum och landat i att de som står först på listan över vad vi behöver jobba med är hallen och arenan.


Hallen är extra viktig eftersom den ger det allra första intrycket när man kommer till Klustret. Våra diskussioner har tagit avstamp i vad man får för känsla när man kommer innanför dörren? Och framför allt: Vad vill vi att en besökare (och vi själva) ska uppleva när de hälsar på? Kanske nyfikenhet, inspiration, framtidshopp? Det är inte den känslan man får nu, snarare får man en lite tung (och iof ombonad) känsla. Färgerna är rätt mörka och det blir en överbetoning på det intellektuella när så många böcker är det första ögonen hamnar på. Eftersom vi inte har någon budget tänkte vi börja med att rensa ut alla prydnadsböcker ur hyllorna och efter det se hur många hyllor vi egentligen behöver ha. Även om det bara skulle bli en hylla mindre blir det lite ljusare. Så vi tar ett steg i taget och provar oss fram.


I Arenan vill vi ställa upp vårt ståbord i vänstra hörnet vid fönstret. Många tycker om att stå och jobba vid det och vid mindre events kan det stå kvar i det hörnet. Sen har vi en fin idé för alla hyllor under vår stora whiteboard. Vi har planer på en co-creative eftermiddag/kväll inom

kort för att jobba praktiskt tillsammans med de här sakerna.


Digitala cirkeln

Johan L, Ola W, Terés, Stefan, Susanne, Carina och Nina


Kom och checka in med oss!

Måndagar, onsdagar och fredagar 8.30-8.50 är det incheckning vid Klustret Online-bordet i Welo. Vi samlas 20 minuter och delar våra tankar runt en incheckningsfråga. Deltagarna kommer överens om en intressant fråga för dagen. På måndagar fortsätter samvaron under förmiddagen där vi jobbar enligt konceptet Klustret Online. Medlemmarna faciliterar arbetet under en måndagförmiddag.


Hållande strukturer

Madelene, Maria S, Claes, Ulrika W, Heidi


Dags för nytt Cirkel-Lab!

Den 16 mars anordnar Hållande strukturer-cirkeln ett nytt Cirkel-Lab! Denna gång bygger vi vidare på cirkel-labbet i januari då vi startade upp Klustret 3.0 med med cirklarna och smakade på vad självorganisering innebär och hur det kan ta sig uttryck.


Även denna gång blir det en interaktiv workshop där vi använder inspel från alla cirklar för att belysa hur självorganisation skiljer sig från konventionella projektgrupper eller avdelningar. Mycket har hänt sedan sist! Alla cirklar har jobbat hårt och fantastiskt mycket har blivit gjort. En del frågor har också uppstått på vägen: hur bestäms vad en cirkel ska göra eller inte göra, så att varken överlappning eller tomrum uppstår? Hur tar vi de små och de stora besluten? Vem är ytterst ansvarig för det ena eller andra? Vi kommer på detta Cirkel-Lab att undersöka hur vi alla står för både helheten och delarna och hur vi kan hantera de känslor och praktiska knepigheter som uppstår i och med det.

Workshopen är för alla medlemmar men naturligtvis särskilt roligt om du som inte var med på första labbet nu kommer med!


📆 Datum: 16 mars (se event på facebook eller nya intranätet)

⏱️ Tid: 15.00 - 18.00

❣️ Plats: Klustret, Odengatan 81Drift och underhåll

Karin, Ulrika A, Elin & Heidi


Vi välkomnar Heidi och söker fler som vill vara med i cirkeln framöver.

Att försäkra Odengatan 81 har varit en följetong. Vi trodde att vi löst det men LF Stockholm har nekat oss att vara försäkrad hos dom trots att vi hade fått ett uppdaterat avtal med faktura som vi betalat. Vi har nu bytt till Folksam och då blir premien ca 1500 kr dyrare. Nu har vi ändå fått en försäkring så att vi är försäkrade.


Vi har tecknat ett elavtal med God El som leverantör. Vi kan byta detta när som helst och har du synpunkter eller tips så tar vi tacksamt emot förslag som är billigare och bättre.


Driftsänglar på Klustret. Vi behöver alla hjälpas åt att hålla lokalen snygg och påfylld med med det som förbrukas. Välj 2 veckor i länken nedan som du vill ha lite extra omsorg om lokalen. https://docs.google.com/document/d/1nNG41tcihOxGa6Qmok2inlEkTLa_qDvI/edit


Vi fortsätter samordna oss kring vad som ska ingå när vi hyr ut våra rum och vad våra gäster får ta med sig själva.Medlemscirkeln

Karin, Anette, Magnus, Marie-Louise, Lotta, och Jeanette


Vi är i gång och tar fram rutiner för hur vi ska ta emot de som är intresserade av att bli medlemmar och dessa rutiner kommer under månaden att klargöras och bli tillgängliga för alla.

Medlemscirkeln punktar ner "medlems-kvalitéer" som i nuläget bidrar till mångfald och driver intentionen (mer medvetet samhälle). Vår intention är att aktivt söka upp personer/organisationer som hjälper Klustret bli det vi vill vara.


Medlemsresan i korthet:

  1. Medlemscirkeln välkomnar medlemmen “i hallen” - tar emot intresseanmälningar, klargör vad medlemsskap innebär, intressent får fylla i ansökningsformulär, pratar med ev referens, intervjuar, stämmer av med befintliga medlemmar, och om allt är och känns okej, välkomnar medlemmen.

  2. Cirkeln (som den nya medlemmen blir medlem i) är den nya medlemmens ‘familj’ som är “den varma handen och famnen” som tar hand om nya medlemmen, ansvarar för onboarding med allt praktiskt men även möjliggör för den nya medlemmen att känna ‘Klustret’ i sig och växa in i engagemanget och gemenskapen.

Vi har för avsikt att öppna upp för att ta in 3-4 medlemmar så snart som möjligt för att börja testa, iterera och lära - medlemmar som kan börja i mars.


Eventcirkeln

Sofie (Lead), Loa (Co-lead), Gunilla, Harald, Lotta, Madelene, Maria, Marie, Nina, Per

  • En eventguide är nu framtagen för att underlätta för alla medlemmar att planera och genomföra både interna och externa events. I guiden finns bland annat information om det praktiska (kaffe, städ, möblering osv) bokning av lokal, hur lägga upp event i Confetti, marknadsföring. Här samskapar vi ett underlag så det är bara att fylla på (gäller både event- och marknadsföringsguiden).

  • Lokalbokningar, undantag eller inte? Utifrån en förfrågan från en Kluster-medlem om att hyra Arenan från lunch en fredag samt ha exklusiv tillgång till Klustret över helgen så har vi enats om att utgå från Kluskl trets bokningspolicy:

o Arenan kan bokas kl 8-10 samt 16-21 på vardagar, 8-21 på helger

o Klustret kan inte bokas exklusivt på helgerna, men det är inget som hindrar att man bokar alla mötesrum och då informerar medlemmarna om att det pågår ett större event så alla vet förutsättningarna för den tidpunkt

  • Event på Klustret! Det börjar fyllas på med event och medlemmar i Eventcirkeln tar nu täten för att inspirera till både idé, action och att man krokar arm och testar.

Några kommande event du inte vill missa:

o 1 mars: Co-creative Wednesday (Sofie & Madelene)

o 16 mars: Cirkel-lab med Hållande strukturer

  • Vi kommer att sätta upp en "Eventbank" för idéer som blir verklighet som blir ett eventbibliotek över vad som gjorts på Klustret. Madelene och Marie krokar arm för att se om Padlet kan vara verktyget för detta. Tills det är klart noterar vi idéer som vi har, önskar eller hör andra medlemmar beskriva så vi kommer igång med vårt kunskapsdelande!

  • Välkommen att läsa våra mötesnoteringar


Meldemsbrevet är Sammanställt av Kommunikationscirkeln

102 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Höstmys

Klustret utforskar - ett nytt event-koncept för alla medlemmar

Hej alla Kluster-kollegor! Efter att under våren ha myst in oss i våra nya lokaler med en hel del interna och externa event vill vi nu öka trycket ytterligare. Eventcirkeln har därför glädjen att pres

Comments


bottom of page